درباره لوستر

انتخاب لوستر مناسب

اگر قصد دارید بالای میز ناهارخوری لوستری آویزان کنید، فاصله لوستر از سقف سه متری باید حدود 68 تا 76 سانتی متر بالاتر از میز ناهارخوری باشد.

برای سقف های بلندتر باید حدود 7/5 سانتی متر برای هر 30 سانتی متر در نظر بگیرید. آویزها را هم در فاصله 89 تا 102 سانتی متری از بالای سطح کانتر آشپزخانه نصب کنید. روی هم رفته فاصله لوستر از روی زمین نباید بیشتر از دو متر باشد.

جای لوستر همیشه وسط سقف نیست. این قاعده فقط در زمانی صادق است که بخواهیم در سالن پذیرایی یا نشیمن خانه از یک لوستر استفاده کنیم؛ آن وقت حتماً لوستر در وسط طاق اتاق قرار می گیرد. اما اگر بخواهیم در قسمتی خاص از خانه از دو لوستر یا حتی بیشتر استفاده کنیم، آن وقت دیگر باید قید مرکز را زد و به فکر لوسترهایی با فاصله مناسب از یکدیگر بود. البته در خانه هایی که شکل محیط خانه پر از پیچ و خم یا پخی های مختلف و تو در توست می توان از یک لوستر در وسط استفاده کرد و در باقی جاها دیوارکوب یا آباژورهایی هماهنگ با لوسترها به کار برد.

اگر نشیمن یا پذیرایی خانه‌تان مربع یا دایره شکل بوده برای این محیط بهتر است از یک لوستر در مرکز استفاده شود. اما اگر فضایی که در اختیار دارید باریک و بلند است، از دو لوستر یا حتی بیشتر استفاده کنید. اگر استفاده از دو لوستر را  ترجیح نمی دهید، بهتر است از لوسترهایی که یک پایه مستطیل شکل ثابت دارند و چراغ ها به صورت رشته ای یا شاخه ای روی آن ردیف شده اند، استفاده کنیدتغییر در رنگ لوسترها هم از آن کارهای تازه ای است که طراحان داخلی این روزها زیاد از آن استفاده می کنند. در این روش دو لوستر یک شکل انتخاب می شوند در حالی که رنگ هایی متفاوت با هم دارند. این رنگ ها یا می توانند متناسب با رنگ دکوراسیون خانه باشند یا رنگ هایی متفاوت از خانه اما مکمل همدیگر. این روش بیشتر در خانه های بزرگ که تغییر رنگ ها نمود بیشتری دارد، اجرا می شود.

اگر خانه ای دارید که سقف بلندی ندارد، بهتر است از لوستر بلند و آویز استفاده نکنید برای اینکه با این کار سقف خانه شما کوتاه تر به نظر می رسد. در این صورت از مدل هایی که به شکل سقفی هستند، بهره بگیرید. شما این امکان را هم دارید که در کنار لوسترهای سقفی از دیوارکوب یا آباژوری که متناسب با سبک دکوراسیون شماست، استفاده کنید. تنها در اتاق ناهارخوری با وجود سقف کوتاه می توان از لوستر بلند و آویز دار در بالای میز استفاده کرد اگر اتاقی که قرار است برای آن لوستر تهیه کنید، زوایای زیادی دارد، بهتر است از یک لوستر گرد استفاده کنید. انتخاب یک لوستر ساده برای اتاق نشیمنی که دارای سقف گچ‌بری و تزیینات زیاد است، ایده مناسب تری خواهد بود. هرقدر خانه ساده تر باشد می توان برای انتخاب لوستر دست و دل‌بازی بیشتری به خرج داد.

هرقدر دیوارها رنگی تیره تر داشته باشند، آن وقت شما به لوستری با روشنایی بیشتر یعنی شاخه های بیشتر نیاز دارید. خانه های روشن به لوسترهایی با درجه روشنایی کمتر نیاز دارند چراکه دیوارها نور اندکی جذب می کنند. در خانه هایی با دیوارهای روشن و سفید نزدیک به 80 درصد نور بازتاب دارد در حالی که در خانه هایی با دیوارها یا پرده های تیره رنگ فقط 12 درصد نور منعکس و بقیه جذب می شود.

اندازه لوستر را چطور تخمین بزنیم؟

مهم ترین فاکتور در انتخاب لوستر تعیین سایز مناسب آن برای محیط است. یادتان باشد اگر لوستری کوچک تر از اندازه مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم می شود و اصلاً به چشم نمی آید و اگر هم انتخاب شما بیش از حد بزرگ باشد، رسماً تناسب خانه را از بین می برد و فضای نامتقارنی در خانه درست می کند. این وسط یک قانون مهم را هم از همان اول پیش خودتان یادآوری کنید؛ اینکه استایل و وزن بصری لوستر روی تعیین سایز مناسب تأثیر بسزایی دارد. لوستر با وزن بالای نوری کمی کوچک تر به نظر می رسد در حالی که لوستر با نورهای کوچک (لامپ های کوچک) کمی بزرگ تر نشان داده می شود.

راه ساده برای تعیین سایز لوستر این است که طول و عرض اتاق را برحسب فوت – برای تبدیل متر به فوت، متر را در 3/3 ضرب کنید – با هم جمع کنید. این عدد قطر لوستر شما برحسب اینچ خواهد بود. برای مثال لوستر مناسب برای یک اتاق 4×3 مطابق زیر محاسبه می شود (هر اینچ برابر  2. 54 سانتی متر است).

 23. 1= (4+3) *3. 3 اینچ یعنی چیزی حدود 60 سانتی متر. درواقع در این اتاق 12 مترمربعی باید لوستری با قطر 60 سانتی متر نصب کردبگذارید ما کمی در محاسبات کمکتان کنیم. اگر اتاق شما کوچک تر از 3×3 متر است، عرض لوستر باید بین 43 تا 50 سانتی متر باشد. اگر اتاق شما حدود 4×4 متر است، عرض لوستر باید حدود 60 تا 70 سانتی متر باشد و اگر اتاق شما حدود  4/5 4/5 متر است، عرض لوستر باید بین 65 تا 82 سانتی متر باشد. برای یک اتاق 4×6 متر هم لوستری با حداکثر قطر یک کمتر لازم است.

در مورد ارتفاع لوستر هم باید بسیار مراقب باشید. ارتفاع ایده آل لوستر طبق محاسباتی ویژه تعیین می شود که برای سهولت کار شما، ما برای ارتفاع های معمول آن را حساب کرده ایم و تنها یک فرمول ساده در اختیار شما قرار می دهیم. کافی است ارتفاع اتاق را به 4 یا 5 تقسیم کنید؛ مثلاً اگر ارتفاع اتاق شما 3 متر است یک بار آن را به چهار تقسیم کنید و یک بار به پنج. عدد اول 75 سانتی متر است و عدد دوم 60 سانتی متر؛ یعنی ارتفاع ایده آل لوستر برای اتاق شما بین 60  تا 75 سانتی متر است؛ به همین راحتی./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *